Gezonde Start binnen opleiding Interculturele opvoedcoach

Studenten Interculturele opvoedcoach-ervaringsdeskundige volgen lessen Gezonde Start / Gezonde Kinderopvang. Het is belangrijk voor de studenten, die veelal zelf een migratieachtergrond hebben, om zich bewust te zijn hoe er in andere culturen naar vitaliteit gekeken wordt en hoe zij als rolmodel en als bruggenbouwer met cliënten kunnen werken op het vlak van een gezonde leefstijl. Binnen de lessen komen thema’s als gezonde voeding, bewegen, seksuele ontwikkeling en mediawijsheid worden hierin behandeld. In het afgelopen jaar hebben 42 studenten dit certificaat behaald. Op dit moment van schrijven zijn 20 studenten bezig om deze module af te ronden, dus komen we op een eindresultaat van 62! De studenten ronden dit af met een eindtoets en ontvangen na positief resultaat een certificaat van Gezonde Start.

 

 

Win-win

Studenten krijgen niet alleen theorie en handvatten om te gebruiken in de beroepspraktijk, de inzichten brengen henzelf ook verder op vitaal vlak. Studenten geven aan dat zij meer kennis hebben en ervaren hebben wat vitaliteit is. Van veel onderwerpen waren zij zich niet bewust en bleek de informatie nieuw voor ze te zijn. Een aantal studenten werd zich hierdoor zo bewust van gezonde voeding, bewegen en leefstijl en hebben een aantal tools op zichzelf toegepast waardoor zij gewicht zijn kwijtgeraakt en gezondere keuzes hebben gemaakt in voeding en de leefstijl.

 

 

Blijf op
de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang interessante tips en weetjes over vitaliteit. Bovendien blijf je zo op de hoogte van initiatieven op het gebied van vitaliteit in de regio, zoals projecten, evenementen en verhalen.