Kansrijke generatie

Met dit project wil de Vitaliteitscampus basisschoolkinderen een gelijke kans bieden op een gezond en perspectiefrijk leven. Dit willen we bereiken door het invoeren van een verrijkte schooldag op de basisschool met extra ontwikkeltijd gericht op talentontwikkeling, welzijn, gezondheid en het verminderen van achterstanden.

 

Gelijke kansen

Onze ambitie is dat ieder kind gelijke kansen heeft op een gezond en perspectiefrijk leven. Zodat iedereen uiteindelijk toegang tot opleidingen, carrièreperspectief en een lang, gezond en gelukkig leven. Ongeacht. Dit is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom zetten wij ons in project in voor een sterke sociale en culturele basis, met aandacht voor specifieke vaardigheden op terreinen als geletterdheid en gezondheid.

 

Dit doet de Vitaliteitscampus in het project

Vanuit de zogenaamde ‘community-based’ wijkaanpak levert de Vitaliteitscampus een dagprogrammering. Studenten van Alfa-college dragen hierin bij met het ontwikkelen en uitvoeren van pilots voor de verrijkte schooldag die bol staat van creativiteit, motorische vaardigheden, samenwerken en andere vaardigheden die de kinderen kunnen helpen in hun groei en ontwikkeling. Docenten en praktijkopleiders doen samen met het Practoraat Vitaliteit onderzoek naar hoe de ervaringen uit de pilots vertaald kunnen worden naar het aanpassen van het mbo curriculum. 

 

Blijf op
de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang interessante tips en weetjes over vitaliteit. Bovendien blijf je zo op de hoogte van initiatieven op het gebied van vitaliteit in de regio, zoals projecten, evenementen en verhalen.