Mark Nicolai

Over Mark

Mijn naam is Mark Nicolai en ik ben sinds 1 februari 2022 werkzaam binnen het Alfa-college als projectleider onder de Vitaliteitscampus. Ik houd mij bezig met twee projecten. De eerste betreft het project ‘pleinspelen met de topsport skills box’. Het doel van dit project is om basisschoolkinderen tijdens de pauzes op het schoolplein uit te dagen een breed palet aan beweegvormen te proberen om zo de breed motorische bewegingsvaardigheid te ontwikkelen. Dit gaan we doen door 20 skills boxen te realiseren vol met sport- en spelmateriaal en beweegkaarten. Deze boxen worden samen met de topsportclubs ontwikkeld en ingezet op de scholen. Daarnaast gaan we onze studenten opleiden om lessen met deze boxen te verzorgen en komen tosportclubs clinics geven op de scholen.

Het tweede project heet Kansrijke Generatie en heeft als doel om basisschoolkinderen gelijke kansen te bieden door de invoering van een verlengde schooldag op de basisschool. In en rond de schooltijden wordt er extra ontwikkeltijd geboden waarbij wordt ingezet op: wetenschap & techniek, sport & bewegen cultuur, natuureducatie, gezonde voeding, welzijn en de toekomstige arbeidsmarkt. Dit zijn aandachtsgebieden die naast het reguliere onderwijsprogramma kinderen versterken in hun persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden. Studenten vanuit verschillende opleidingen van het Alfa-college gaan meedenken in de programmering en gaan activiteiten ontwikkelen en begeleiden. Ook wordt er onderwijscontent ontwikkeld op het gebied van de verlengde schooldag en leiden we studenten op in het doen van onderzoek naar de ervaringen van scholen rondom dit project.

Wil je meer weten over bovenstaande projecten of zie je kansen voor een mogelijke samenwerking? Schroom niet en neem gerust eens contact op! Dit kan via m.nicolai@alfa-college.nl.

 

 

Blijf op
de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang interessante tips en weetjes over vitaliteit. Bovendien blijf je zo op de hoogte van initiatieven op het gebied van vitaliteit in de regio, zoals projecten, evenementen en verhalen.