Beweegvloer/ beweegatelier

1. SKSG

Samen met SKSG en studenten van de minor Healthy Aging zijn we aan het onderzoeken hoe een nu ongebruikte ruimte optimaal ingericht kan worden zodat de kinderen die hier komen uitgedaagd worden te gaan bewegen. Hierbij hebben we als doel dat de ruimte niet alleen uitdaagt om te bewegen maar dat ook de grondvormen van motorische vaardigheden ontwikkeld kunnen worden. Op dit moment zitten we in de tweede fase van dit project. De eerste fase was gericht op het leggen van een goede theoretische basis. Hierbij is gekeken op welke leeftijden we ons richten en hoe deze groep het beste gestimuleerd kan worden de motorische vaardigheden te ontwikkelen. De huidige groep is vanuit dit onderzoek een concreet voorstel aan het schrijven hoe deze specifieke ruimte ingezet kan worden. Daarnaast kijken ze ook welke specifieke speeltoestellen gebruikt kunnen worden. De laatste fase zal zich richten op het testen van de kinderen of de motorische vaardigheden verbeteren en daarnaast op het inbedden van een beweegruimte in de organisatie.

2. Beweeglokaal voor verpleegkunde

Samen met de opleiding voor verpleegkunde van het Alfa-college maken we een plan voor het inrichten van een beweeglokaal. Wij vinden het belangrijk om onze studenten bewust te maken van hun vitaliteit en deze daarnaast ook al positief te ontwikkelen. Op dit moment zitten de studenten relatief veel tijdens de les. In goed overleg met alle betrokkenen maken we een ontwerp welke middelen we kunnen inzetten om een lokaal zo in te richten dat de studenten met plezier in beweging komen. Zodra dit lokaal ontworpen is zullen we hierbij gaan meten wat de impact is op de vitaliteit van de studenten.

3. Sport en bewegen eerste jaar

In september 2022 starten we samen met de eerstejaars studenten van sport en bewegen aan een project waarbij ze een beweegroute in het kardinge gebied gaan ontwikkelen die ze extra uitdagend gaan maken door het inzetten van technologie. In dit geval zal dit gebeuren door het plaatsen van QR-codes waarbij er een extra beweegopdracht tevoorschijn komt. In dit project willen we de studenten uitdagen om nieuwsgierig te worden naar de mening van hun doelgroep en een route te creƫren die echt aansluit op de wens van die doelgroep. Hierbij leren ze kritisch te kijken naar hun eigen plannen en zich te verdiepen in de mensen waarmee ze in de toekomst wellicht gaan werken. Op een leuke manier wordt zo voor het eerst kennis gemaakt met onderzoek vaardigheden en laten we zien dat je onderzoek heel goed in de praktijk kan uitvoeren.

Wil je meer weten over bovenstaande projecten of zie je kansen voor een mogelijke samenwerking?

Neem gerust eens contact op! Dit kan via ab.veen@alfa-college.nl

 

 

Blijf op
de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang interessante tips en weetjes over vitaliteit. Bovendien blijf je zo op de hoogte van initiatieven op het gebied van vitaliteit in de regio, zoals projecten, evenementen en verhalen.