SPRINT/GLI

FC Groningen zet zich middels haar stichting FC Groningen in de Maatschappij in om bewegingsarmoede in de regio te bestrijden. Fit met FC Groningen is een zogenaamde gecombineerde leefstijl interventie (GLI), een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoonten, meer bewegen en eventueel individuele psychologische behandeling om verandering van gedrag te ondersteunen. Fit met FC Groningen biedt supporters tussen de 23 en 55 jaar de mogelijkheid om in 10 weken tijd hun leefstijl onder professionele begeleiding te verbeteren. In dit project werkt de club samen met andere partners van de Vitaliteitscampus.

 

Dit doet de Vitaliteitscampus in het project

Op dit moment mogen alleen HBO professionals uitvoering geven aan de GLI. Daarnaast onderzoeken we welke onderdelen binnen de GLI door een mbo vitaliteitsprofessional kunnen worden gedaan en hoe het onderwijsprogramma van de studenten daar eventueel op moet worden aangepast. In het programma Fit met FC Groningen werken studenten Sport & Beweging van Alfa-college mee in de uitvoering van beweegactiviteiten. 

 

Resultaat

In 2021 zette FC Groningen een eerste groep van 16 supporters aan tot meer en beter bewegen in combinatie met een gezondere leefstijl. Alle deelnemers zijn na deelname meer gaan en blijven bewegen en hebben vooruitgang geboekt op één over meerdere thema’s van het Positieve Gezondheidsmodel (IPH). Daarnaast werd Fit met FC Groningen als leuk, gezellig, leerzaam en inspirerend ervaren.

Locatie: stadion Euroborg
Duur programma: 10 weken (1x per week)

Leeftijd deelnemers: 23 jaar tot 55 jaar

Startdata: n.n.b.
Kosten: GRATIS

Meld je hier aan!*

 

* Voordat de deelname definitief is wordt er een intakegesprek gevoerd met de personen die zich hebben opgegeven. Vol = vol.

 

 

Blijf op
de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang interessante tips en weetjes over vitaliteit. Bovendien blijf je zo op de hoogte van initiatieven op het gebied van vitaliteit in de regio, zoals projecten, evenementen en verhalen.